top of page
Running Shoes
Portret_edited.png

Dr Arne Van de Vyver studeerde af als orthopedisch chirurg in 2022 via de Universiteit Antwerpen. Hij engageerde zich tijdens zijn opleiding voor BOTRA (Belgian Orthopedic and Trauma Resident’s Association), waar hij 5 jaar in het bestuur zat.

 

Een bijzondere interesse ging tijdens zijn opleiding uit naar chirurgie van het kniegewricht.

 

Gedurende een jaar werkte hij in het Verenigd Koninkrijk in het West Suffolk Hospital, geaffilieerd met de universiteit van Cambridge. Hier kreeg hij de kans om zich te verdiepen in de behandeling van degeneratieve kniepathologie en meer bepaald het plaatsen van halve (unicondylaire) knieprothesen.

Na zijn opleiding bezocht hij centra in binnen- en buitenland met een focus op zowel prothesechirurgie en sportletselbehandeling door middel van kijkoperaties (artroscopie). Door middel van fellowships bij prof. Bellemans en prof. Verdonk kon hij zich optimaal verdiepen in alle aspecten van de kniechirurgie.

 

Als fervent sporter is hij gedreven om patiënten en sporters terug naar hun huidig niveau te krijgen.

Hij is lid van de ESSKA (European Society for Sports Traumatology, Knee Surgery and Arthroscopy), BVOT (Belgische vereniging van Orthopedie en Traumatologie) en BKS (Belgian Knee Society).

Sinds oktober 2022 is Dr Van de Vyver werkzaam als orthopedisch chirurg binnen ZNA, waar hij zich toelegt op alle aspecten van kniechirurgie en sportletsels. 

bottom of page